Kurumsal Projeler
Anadolu Sigorta: Bir Usta Bin Usta
Projenin Amacı:
Anadolu Sigorta’nın 85. kuruluşu için kurum stratejisine ve hedef kitlesinin beklentilerine uygun olarak geliştirilen “Bir Usta Bin Usta” sosyal sorumluluk projesi ile kaybolmaya yüz tutan mesleklerin yeniden canlandırılması ve meslek ustalarının deneyimlerinin geleceğe taşınması hedeflendi. Kültür Bakanlığı’nın teknik danışmanlığında, yerel STK’lar işbirliğinde 10 yıl boyunca devam eden proje ile 50 meslekte toplam 1.000 usta adayının yetiştirilmesi sağlandı.
Danışmanlık verilen dönem:
2010-2020
Hedef kitlesi ve toplamda ulaşılan kitle sayısı:
Proje kapsamında her meslek için 15 ile 20 arasında kursiyer eğitilerek 10 yıl boyunca 44 ilde 50 farklı mesleki kurs açıldı ve toplam 1000 usta adayının yetiştirilmesi sağlandı. Proje ile ulusal ve uluslararası 11 ödül kazanıldı.
https://www.birustabinusta.com.tr/
Esas Holding – Sosyal Yatırım Projeleri
Projenin amacı:
Esas Holding’in sosyal yatırım birimi olan Esas Sosyal, gençlik ve istihdam alanında hayata geçirdiği Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı ve Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı ile az bilinen devlet üniversitelerden mezun gençlerin okuldan işe geçişte yaşadıkları fırsat eşitsizliğine çözüm modeli sunuyor. Esas Sosyal, Programlar kapsamında aralarında kurumlar, STK’lar, İK profesyonelleri, Program katılımcıları, mentorlar, eğitimciler gibi kişi ve kurumlardan oluşan 2.000 kişiyi aşan ekosistemi ile kurumlar arası işbirliğine öncülük ediyor, örnek teşkil ediyor.
Danışmanlık Verilen Dönem:
2019 – Halen devam ediyor.
Hedef kitlesi:
Üniversite gençleri.
Mapfre: Tabağım Renkli Hayatım Hareketli
Projenin amacı:
MAPFRE Vakfı için geliştirilen Tabağım Renkli Hayatım Haraketli projesi ile sağlıklı yaşam konusunda 4-8 yaş aralığındaki çocukların ve ebeveynlerin bilinçlendirilmesi amaçlandı. 6 yıl boyunca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen proje kapsamında 264 okulda on binlerce çocuğa ulaşıldı. Proje ayrıca pek çok AVM’de ve IDO Feribotlarında çocuklarla buluştu.
Hedef kitlesi:
İlkokul çağındaki çocuklar ve aileleri
Danışmanlık verilen dönem:
2014-2020
Toplamda ulaşılan kitle sayısı:
Proje ile 6 yılda 255 okul ve 8 kamusal alanda 1.003 aktivite ile 70 bin 233 öğrenci ve 2 bin 220 veliye ulaşıldı. 2019-2020 eğitim öğretim yılı içerisinde ise 32 okul, 4 AVM Festivali, 1 Çevre Festivali, İDO Feribotları, Bakırköy Kadın Ceza İnfaz Kurumu Adalet Kreşi ve Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi’nde toplam 184 aktivite gerçekleştirildi. 16.997 öğrenci ile 3.000’i aşkın veliye ulaşıldı.
Türk Tuborg: Yapabilirsin
Projenin amacı:
Gazeteci, yazar, belgesel yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu’nun “Yapabilirsin” belgeselinden yola çıkarak Türk Tuborg A.Ş. hedef ve stratejisi doğrultusunda geliştirilen «Kadın Varsa İmkansız Yoktur» projesi ile kadınlara ilham verilmesi ve hayallerinin peşinden gitmeleri için yüreklendirilmeleri hedeflendi. (illeri yazalım) 7 farklı ilde düzenlenen film gösterimi ve söyleşilerle 3.000’i aşkın kadına ulaşıldı.
Hedef kitlesi:
Kadınlar.
Danışmanlık verilen dönem:
2019-2020
Toplamda ulaşılan kitle sayısı:
Türkiye kapsamında düzenlenen etkinliklerle 7 ilde 3000 kadına ulaşılmıştır.
Deniz Kızı Ulusal Yelken Kupası
Projenin Amacı:
Türkiye’de kadınların yarıştığı ilk ve tek yelken kupası olan Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası ile kadınların yelken sporuna ilgilerinin arttırılması, kadın yelkencilerin desteklenmesi ve kamuoyunda spora olan ilginin arttırılması amaçlanıyor. 6 yıldır aralıksız devam eden Deniz Kızı Kadın Yelken Kupasının gelirlerinin bir bölümü ile her yıl kadın ve çocuklara yönelik bir STK destekleniyor.
Yıl:
2015-Halen
Hedef kitlesi ve toplamda ulaşılan kitle sayısı:
Kupa kapsamında beş yılda 25’i kurumsal firma, 10’u bireysel kadın yelken takımı, 2’si sivil toplum kuruluşu ve 2’si üniversite kadın yelken takımı olmak üzere toplamda 39 farklı yelken takımı ile yaklaşık 450 kadın yelkenciye ulaşıldı. Bu sayının yüzde 70’ini yelkenle ilk kez tanışan kadınlar oluşturuyor.
https://denizkiziyelkenkupasi.com
Mapfre: Bıdık ile Köpük Trafikte
Projenin amacı:
Tiyatro Alkış tarafından sahnelen oyun, trafik kurallarını çocuklarımızın anlayabileceği dilde eğlendirerek anlatıyor. Hikâyemiz Bıdık ve Köpük’ün, anneannelerini ziyarete gitmek için çıktıkları yolda başlarından geçen eğlenceli maceralar etrafında şekillenirken, “Otoman”ın yardımıyla trafikte uymaları gereken kuralları şarkılarla öğretiyor. MAPFRE Vakfı, trafik kazalarını önlemek ve trafik kuralları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye’de yıllardır pek çok proje hayata geçiriyor. “Köpük ile Bıdık Trafikte” adlı çocuk oyunu da MAPFRE Vakfı tarafından finanse edilerek sahneye konuldu. Oyun MAPFRE Vakfı tarafından çocuklara ÜCRETSİZ olarak sunuluyor.
Danışmanlık Verilen Dönem:
2015-2018
Hedef kitlesi:
5-12 yaş arasındaki çocuklar.
Toplamda ulaşılan kitle sayısı:
MAPFRE, trafik kurallarını anlatmayı hedeflediği bu tiyatro oyunuyla beraber, 3 sene içinde 60 oyun sergiledi. Toplamda 13.893 kişiye ulaşan oyun, çocukları trafik kurallarına karşı bilgilendirmiştir.
KKB: Hayal Edin Gerçekleştirelim
Projenin amacı:
Kredi Kayıt Bürosu için geliştirilen ve ülkemizde sosyal sorumluluk bilincinin gençler arasında yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirilen ilk yarışma olan «Hayal Edin Gerçekleştirelim’’ yarışması ile üniversite öğrencilerinin toplumsal fayda konusundaki duyarlılıklarının artması, çevrelerindeki ihtiyaçları fark etmeleri ve çözüm üretmek için harekete geçmelerinin sağlanması hedeflendi.